[...] brzucha itp jednak nie o to tutaj chodzi. Tłuszcz istotnie spowalnia procesy trawienia poprzez to spowolnienie mamy szansę bardziej odżywić organizm, gdyż zwiększa się poziom przyswajalności mikroskładników - to jest jak najbardziej korzystne pod kątem zdrowia, poprawia się też metabolizm cholesterolu, organizm ma wreszcie szansę wywindować [...]
[...] powstania bardziej anabolicznego (sprzyjającego wzrostowi) środowiska. -hamuje katabolizm – dzięki swoim zdolnościom buforującym pomaga w utrzymaniu odpowiedniego poziomu pH w mięśniach. Jest to o tyle istotne, że większość enzymów, odpowiedzialnych za rozpad tkanki mięśniowej, może działać tylko w bardzo kwaśnym środowisku. -wykazuje [...]
[...] Wegli mam 3g/kgmc - z czego stanowczo malo cukru (nawet bardzo malo bym rzekl) - ale i tak nie idzie jakbym sie spodziewal Trezba probowac. Schodzic z wegli na taki poziom na jakim jestesmy w stanie jechac (nie glodowac) i taki na jakim nie bedzie przybywac zbednego tluszczyku. Ja wiem ze nie moge miec wiecej niz 3g - jesli planowalbym [...]
[...] tego hormonu z zewnątrz wpływa w jakikolwiek sposób na dodatkowy przyrost masy mięśniowej. http://www.apz.pl/czytelnia.php?kat=4&art=21 qazar: Również wysoki poziom insuliny w momencie suplementacji kreatyna daje pozytywne skutki jeśli chodzi o wysycenie mięśni kreatyną co bezpośrednio wiąże się z lepszymi osiągami na cyklu [...]
"Dodatki owocowe Jogurt naturalny jest kwaśny. Może być jednak osłodzony przez dodanie kandyzowanych owoców i cukru, co w sumie wysoko podnosi poziom węglowodanów w tak przetworzonym produkcie. Po treningu idealny jest właśnie jogurt owocowy, bo wtedy potrzebujemy węglowodanów do zregenerowania zmęczonych mięśni i wyrównania poziomu [...]
[...] anabolizm białek. Natomiast główną wadą monohydratu - najczęściej stosowanej jako suplement formy kreatyny - jest to, że po kilku tygodniach suplementacji osiąga maksymalny poziom w komórkach mięśniowych. Kiedy mięśnie nie są już w stanie pobrać więcej kreatyny ponad swój limit magazynowy, działanie suplementu kreatynowego wyraźnie słabnie. To [...]
[...] produkty oksydacji. Natomiast naturalna prowitamina A, czyli betakaroten występujący na przykład w marchewce jest bardzo pożądany w diecie. Codziennie należy uzupełniać poziom witamin z grupy b, których bogatym źródłem jest m.in. maślanka, jogurt, czy drożdże spożywcze (zawsze należy je przed spożyciem zagotować!!!). Osobom wycieńczonym [...]
[...] rezerw witaminy A i D. “Ogranicz spozycie tluszczu do 30% kalorii” 30% kalorii w postaci tluszczu to za malo dla wiekszosci ludzi, prowadzi do obnizenia poziomu cukru we krwi i zmeczenia. Tradycyjne diety zawieraly 40% do 80% kalorii w postaci zdrowych tluszczy, w wiekszosci pochodzenia zwierzecego. “Jedz 6-11 [...]
[...] jęczmienna, pumpernikiel, soczewica. Węglowodany o wysokim indeksie glikemicznym mogą powodować nadprodukcję insuliny, która w trakcie treningu może doprowadzić do obniżenia poziomu cukru we krwi, a tym samym do spadku wydolności układu nerwowego i mięśni. Preferowanym źródłem protein są białka zwierzęce: mięso/ryby, jaja, ser lub białka [...]
[...] Wszyscy są zgodni w jednym jeżeli chodzi o cholesterol, nie ma dobrego i złego, HDL i LDL to lipoproteiny transportujące w sobie cholesterol, nie ma dobrego i złego poziomu cholesterolu. Cholesterol nie jest dobry ani zły, to strażak, który gasi pożar stanów zapalnych w organiźmie. Obniżanie go dla obniżania go nie ma sensu. Jego funkcją [...]
[...] siły na siłowni i dalej deprecha (ledwo na klatę 40kg w 3serii by mnie przygniotło - powiedziałem sobie ale żeś zdziadział człowieku ) Zacząłem czytać o testosteronie i jaki poziom powinien być w jakim wieku i zacząłem się zastanawiać dlaczego mam poziom tego hormonu jak w wieku 70lat nawet jak już zszedłem dietą do 95kg. Poszedłem wkońcu do tego [...]
niewielkie dawki alkoholu mogą poprawiać wrązliwości isnulinową i korzystnie wpływać na poziom HDL, tutaj przykładowe badanie: http://www.bmj.com/content/313/7064/1040 jeśli już piwo - wybierałbym jednak lekkie piwa jasne bez dodatku cukru i subst słodzących. Najlepsze byłoby jednak wino. Zmieniony przez - faftaq w dniu 2015-09-03 13:18:52
[...] sobie sam przed oczami ) powiedział,że z cerą się nie da nic jednak zrobić, taka moja uroda, zrobiliśmy badania hormonalne i z nich wyczytał,że no niestety mam za wysoki poziom androstendionu ( chociaż dziwiło mnie to,bo mieściłam się w normie ..??) Traciłam powoli nadzieję aż koleżanka poleciła mi wizytę u świetnej dr ginekolog i [...]
[...] pumpernikiel, soczewica. Węglowodany o wysokim indeksie glikemicznym mogą powodować nadprodukcję insuliny, która w trakcie treningu może doprowadzić do obniżenia poziomu cukru we krwi, a tym samym do spadku wydolności układu nerwowego i mięśni. Preferowanym źródłem protein są białka zwierzęce: mięso/ryby, jaja, ser lub białka [...]
[...] korzystnych zmian w organizmie, jednak naukowcy ciągle nie wiedzą o co tak naprawdę chodzi. Oczywistym wydaje się, że przynajmniej częścią odpowiedzi jest po prostu niższy poziom stresu w przypadku szczęśliwych osób. A już dziś wiadomo, że emocje mają wpływ na takie procesy i zmiany fizjologiczne jak trawienie, poziom poszczególnych hormonów, [...]
[...] uwielbiałem. Pod koniec grudnia postanowiłem się zabrać poważnie za zgłębienie wiedzy na temat jak sobie samemu skomponować dietę, aby utrata wagi była nadal na podobnym poziomie gdyż założony cel z każdym straconym kg był przesuwany coraz dalej aby zrzucić więcej (dietetyk powiedziała mi że nie schudnę mniej niż gdy miałem ok23 lata). Ja [...]
[...] sobie sam przed oczami ) powiedział,że z cerą się nie da nic jednak zrobić, taka moja uroda, zrobiliśmy badania hormonalne i z nich wyczytał,że no niestety mam za wysoki poziom androstendionu ( chociaż dziwiło mnie to,bo mieściłam się w normie ..??) Traciłam powoli nadzieję aż koleżanka poleciła mi wizytę u świetnej dr ginekolog i [...]
[...] jak białko i tłuszcze, tak i węglowodany mogą być lepsze i gorsze. Cukry ze skrobi wchłaniają się wolniej z przewodu pokarmowego i dlatego nie powodują nagłych wahań poziomu glukozy we krwi. Dorosły człowiek powinien spożywać około 50g węglowodanów na dobę, a dokładniej mówiąc 0,8g na kilogram należnej wagi ciała. Jeżeli spożywa się dużo [...]